English Version   

SC AVI PISCINE SRL       
Tel:+40.372.731.752; E-Mail: avipiscine@avi.ro

SC AVI SRL CRAIOVA       
Tel:+40.372.731.751; E-Mail: avi@avi.ro

 

Tehnologie si Materiale

Avand ca scop satisfacerea clientilor, imbunatatirea continua a calitatii produselor si mentinerea pozitiei de lider in raport cu concurenta, firma AVI SRL isi executa activitatea in cele 2 obiective pe care le detine in Craiova utilizand procedee tehnologice avansate , materiale de cea mai buna calitate si echipamente si instalatii performante.

Materiale compozite

Materialele compozite dispun de atuuri importante in raport cu materialele traditionale ca metalul si lemnul si aduc numeroase avantaje functionale: greutate scazuta, rezistenta mecanica si chimica, costuri de intretinere reduse, libertatea formelor si dinamica design-ului.

Ele permit sa prelungeasca durata de viata a anumitor echipamente datorita proprietatilor mecanice si chimice. Aceste materiale contribuie la sporirea securitatii datorita rezistentei mai bune la socuri si la foc. De asemenea ofera o mai buna izolare termica si fonica si pentru anumite clase, o mai buna izolare termica. Maresc de asemenea posibilitatile de conceptie, permitand micsorarea greutatii structurilor in scopul realizarii formelor complexe, apte a indeplini mai multe functiuni. In fiecare domeniu al pietei aplicatiilor sale - automobile, constructii, electricitate, echipamente industriale – aceste performante remarcabile sunt la originea solutiilor tehnologice inovante.

Rasini

Rasina Poliesterica – Ingredientul de baza al gelcoat-ului este rasina poliesterica, care asigura compozitia chimica , care determina proprietatile fizice si chimice ale gelcoat-ului.

Rasina Ortoftalica – este rasina cu scop general acolo unde rasinile superioare (anhidride sau acide) rezistente la apa sau chimicale nu sunt de importanta majora.Timp de multi ani de zile a fost unul dintre materialele crude incorporate in rasinile poliesterice, inca se mai gaseste in aceasta compozitie dar este deseori inlocuit de catre mult mai durabilele rasini izoftalice.

Rasina Izoftalica –se folosesc la fabricarea barcilor, cazilor de baie sau a dusurilor.Au o ezistenta mai mare la apa, coroziune si substante chimice cu un grad mai mare de flexibilitate.

Gelcoat

Desi gelcoat-ul nu a fost folosit in perioada de inceput a industriei GRP nevoia de suprafete bogate in rasina care sa protejeze laminatele structurate, a facut din gelcoat o componenta vitala datorita faptului ca gelcoat-ul:

  • imbunatateste durabilitatea componentelor;
  • protejaza materialele laminate de mediul inconjurator;
  • reduce marcajul fibrei;
  • ajuta la obtinerea unui aspect neted si estetic;
  • elimina necesitatea vopsirii.

Pentru a reduce prelingerea gelcoatului, colorarea sa si imbunatatirea eliminarii aerului, fabricantii folosesc aditivi si rasina pentru a se asigura de aplicarea unui strat de suprafata bogat si cu o grosime suficienta pentru a asigura aspectul dorit.

Desigur fabricarea unui produs in hale, pe matrita, a dus la o variatie de la lot la lot in functie de compozitie si de culoare, acest fapt a determinat producatorii de rasini sa introduca noi gelcoaturi cu urmatoarele avantaje:

  • dispersia corecta a agentilor trixotropici, surfactantilor, pigmentilor si acceleratorilor;
  • caracteristici excelente ale eliberarii aerului;
  • potrivire exacta a culorii;
  • necesitatea de a mai adauga doar o singura componenta in hala de turnare – catalizatorul.

Dezvoltarea recenta a gelcoatului

In decursul timpului nevoia pentru fixarea luciului si a culorii gelcoatului, determinand dezvoltarea rasinilor de baza cu aditivi imbunatatiti rezistenti la UV a dus la crearea de gelcoat-uri care au fost testate in conditii meteo severe fara sa isi piarda din luciu sau din culoare in mod perceptibil de catre ochiul uman.

La fel cum se cer gelcoat-uri cu o durabilitate sporita, exista o cerere si pentru reducerea emisiilor de stiren din gelcoat, precum si mai nou gelcoat cu un continut de stiren cat mai scazut. Aceste gelcoat-uri sunt eficiente impotriva basicilor.

Gelcoat-ul face ca produsele ramforsate cu fibra de sticla sa fie atractive si practice.

Rersurse

© 2008 AVI SRL

English Version   

AVI SRL Romania

AVI SRL   ::    Piscine Avi   ::    Produse industriale Avi   ::    Tehnologie si Materiale   ::    Servicii Avi   ::    Contact    ::    Comanda