English Version   

SC AVI PISCINE SRL       
Tel:+40.372.731.752; E-Mail: avipiscine@avi.ro

SC AVI SRL CRAIOVA       
Tel:+40.372.731.751; E-Mail: avi@avi.ro

 

Drenarea suprafetei de asezare a piscinei

O asezare a piscinei deasupra unui pamant argilos cere o atentie deosebita. Este necesara instalarea unui sistem de drenaj care va folosi la evacuarea rapida a apelor de infiltrare de origine pluviala sau care provin dintr-o retea. Se evita astfel formarea unei pungi de apa sub piscina, ce da nastere la o contrapresiune care poate ridica o piscina goala.

DRENAREA SUPRAFETEI DE ASEZARE A PISCINEI
Fig.6

Daca locul nu permite o scurgere naturala (evacuare prin gravitatie), instalatia de drenaj trebuie sa fie completata de executarea unui put in care va fi instalata o pompa de imersiune.
Pentru o buna recuperare a apei, tubul de drenaj al acestui put trebuie sa fie montat adanc si realizat incepand de la jumatatea suprafetei de asezare a piscinei catre nivelul final al piscinei.

DRENAREA SUPRAFETEI DE ASEZARE A PISCINEI
Fig.7

Suprafata inferioara a drenajului si a putului sunt in mod obligatoriu acoperite cu un strat constituit din roca sau materiale asemanatoare.

Tubul putului a carui parte inferioara trebuie sa fie gaurita si situata la o adancime de 1 m, sub nivelul cel mai de jos al piscinei, se realizeaza din PVC si este pozitionat vertical. O inaltime de 3 m si un diametru de 0,30 m permite trecerea unei pompe de imersiune de mare capacitate. Acest dispozitiv permite in prezenta unei vane de apa:

  • asanarea santierului in timpul intreruperii;
  • sa se evacueze apele colectate sub piscina (inaintea descarcarii acesteia);
  • sa se evite astfel o contrapresiune, care poate ridica piscina goala;
  • sa se creeze o zona depresiva, temporara pentru apele de infiltratie.


© 2008 AVI SRL

English Version   

AVI SRL Romania

AVI SRL   ::    Piscine Avi   ::    Produse industriale Avi   ::    Tehnologie si Materiale   ::    Servicii Avi   ::    Contact    ::    Comanda