English Version   

SC AVI PISCINE SRL       
Tel:+40.372.731.752; E-Mail: avipiscine@avi.ro

SC AVI SRL CRAIOVA       
Tel:+40.372.731.751; E-Mail: avi@avi.ro

 

Manipularea piscinei

Sfaturi importante: in momentul descarcarii piscinei din remorca e absolut indispensabil sa se respecte urmatoarele reguli:

 • e interzis sa se lucreze fara casca de protectie
 • pentru a putea ridica piscina din remorca:
  1. se urca pe scara
  2. se agata scripetele de brat
  3. se regleaza bratul in pozitie de lucru
 • nu se circula in suprafata de lucru a piscinei
 • se monteaza curelele pentru a putea ghida piscina in caz de lucru aerian.

Piscinele AVI sunt prevazute in momentul fabricatiei cu 4 prize de otel, datorita carora este posibila manipularea. Asezarea piscinei se face astfel:

 • Se descarca din remorca si se pune piscina pe o suprafata plana, cat mai apropiat posibil de groapa;
 • Se conecteaza tubulatura la priza de golire a piscinei;
 • Se face o ultima verificare a stratului de pietris si se scot riglele din groapa;
 • Se ancoreaza piscina in 4 puncte, ridicand-o orizontal cu ajutorul unui scripete cu scopul de a evita un efort excesiv din partea peretilor;
 • Se coboara piscina in groapa cu precautie.

Manipulare cu scripete


Fig.12

Manipulare fara scripete


Fig.13

In momentul acestei operatii, se urmareste ca axul piscinei sa se alinieze cu cel al schitei, pentru a preveni toate riscurile de surpare sau deteriorare a tubului prizei de fund.
O data pozitionata piscina si intinse complet prizele, coborati in piscina si verificati bunul contact al fundului carcasei piscinei cu fundul de pietris: acesta trebuie in mod obligatoriu sa adere in mod regulat si uniform atat la baza peretilor cat si la centru: este cateodata necesar sa se faca sa alunece usor piscina, pentru a obtine acest rezultat (fig. 14, 15 si 16).


Fig.14


Fig.15

Inainte sa decuplati scripetele, verificati daca:

 1. Axul carcasei si al gropii coincid;
 2. Piscina se sprijina uniform si confortabil pe stratul sau de pietris
 3. Datorita pozitionarii corespunzatoare se obtin in jurul piscinei niste spatii regulate pentru blocarea peretilor;
 4. Priza de fund nu se sprijina pe sol si e in totalitate libera.

Fig.16


Fig.17
PURECEDETI IN CONSECINTA LA CONTROLUL NIVELELOR

Punerea in plan - ajustarea

Dupa aceste ultime verificari, efectuati un prim control al nivelurilor.
Pentru o citire precisa si un rapid control al nivelurilor, dotativa daca este posibil cu un teodolit (nivela topografului ). Citirea se va face pe unghiuri sau pe semne simetrice pentru piscinele in forma de elipsa.
In lipsa, utilizati o nivela cu bula de aer si o rigla de zidar pentru o verificare traversand flancurile.
In prezenta unei mari greseli de nivel, este in totdeauna de preferat sa se ia delicat cuva cu scopul de a reface stratul de pietris.
Pentru o greseala mai putin grava de nivel, mai mica de 3 mm corectiile pot fi facute intervenind numai asupra piscinei determinand mai intai punctul in cauza.
In continuare va prezentam cateva defecte posibile:

 1. Defect: nivel gresit in doua colturi diagonal opuse din cauza unei proaste aderente a fundului obtinandu-se o iregularitate a piscinei = un colt mai inalt si altul mai jos (fig. 18 si 19)
  Cauza:
  1. Pozitie gresita a piscinei pe fund.
  2. Buna pozitionare a piscinei dar planul sapaturii defectuos iintr-unul din aceste doua colturi, are ca efect al neregulii un fals plan la unghiul diametral opus.
  Corectari:
  1. Reasezati piscina in raport cu axa gropii, incercand sa o ridicati si sa nu o tarati pentru a nu strica planul gropii.
  2. Interventii directe asupra unghiurilor cu defecte:
   1. posibilitate: Sa se ridice mm cu mm unghiul defectuos in punctul cel mai jos cu ajutorul unei bare si se va face sa alunece de dedesubt cateva lopeti de pietris, astfel unghiul diametral opus mai inalt trebuie sa se lase mai jos.
   2. posibilitate: sa se lase mai jos unghiul mai inalt defectuos facand parghie asupra acestuia si facand-o foarte incet, atat sarind in interior si ridicati simultan mm cu mm unghiul defectuos cel mai jos cu ajutorul unei bare si se va face sa lunece de dedesupt cateva lopeti de pietris. (Fig. 18)

  Fig.18; Fig. 19
 2. Defect: Asezare gresita la sol situata intr-un colt. ( Fig. 20)
  Cauza:
  1. Punere gresita in plan a piscinei pe fund.
  Corectari:
  1. Pozitionarea piscinei in raport cu axele.
  2. Ridicati flancul opus facand parghie pe cea mai inalta defectuoasa si faceti delicat carcasa de la stanga la dreapta sau inainte sau inapoi pentru ca fundul piscinei sa faca priza perfecta cu stratul de pietris. ( Fig. 19)

  Fig.20
 3. Defect: Usoara eroare de nivel, mai putin de 2 cm, cu o buna aderenta pe fund, dar prezenta unei umflaturi la baza peretelui intr-un colt. (Fig. 21)
  Cauza:
  1. Pregatirea gresita a planului cu un excces de pietris.
  2. Fund stricat de operatiile asezarii piscinei.
  Corectari:
  1. Sariti pe fund in puncte bine determinate pentru a comprima acel putin pietris sub piscina.
  2. Daca este posibil luati cu o mistirie materialul avand grija de planul de fund.

  Fig.21
 4. Defect: Usoara eroare de nivel cu o buna aderenta pe fund dar lipsa pitrisului intr-un punct.
  Cauza:
  1. Pregatirea gresita a planului datorita unei lipse de pietris.
  2. Fund stricat de operatiile asezarii piscinei.
  Corectari:
  1. Sa se verse cateva roabe de pietris in coltul care prezinta defectul cu scopul de blocaj partial (1/3 din inaltimea maxima ).(Fig. 22)
  2. In continuare ridicati foarte delicat piscina mm cu mm cu scopul de a permite pietrisului sa coboare sub perete. Procedati cu toate precautiile necesare pentru a evita un exces.
  3. Reluati pozitia initiala a carcasei si presati pietrisul adus, numai pe suprafata piscinei.

  Fig.22

IMPORTANT ESTE DE PREFERAT SA SE FACA CORECTARI EVITAND SA SE RIDICE CARCASA

Se evita astfel crearea unui gol mutand carcasa din locul sau.
Inainte de a se face umplerea peretilor se va face montajul sifonului de fund, proiectorului, skimmerului, stuturilor de introducere si a prizei de aspirator.

PUNEREA LA NIVEL A SCARII NU ESTE POSIBILA DECAT DUPA CE S-A EFECTUAT PUNEREA LA NIVEL A CARCASEI SI UMPLEREA 1/3 CU APA

Umplerea peretilor

A. Umplerea piscinelor de forma dreptunghiulara

Dupa ce s-a verificat ultima data daca asezarea si nivelul sunt conforme, incepeti sa varsati pitris de la colturile piscinei pentru 1/3 din inaltime (fig. 23 si fig. 24).
Cu ajutorul unei prajini, apasati usor si treceti in continuare la colturile partii mai putin adanci.
Aceasta operatie are ca scop sa tina piscina la sol prevenind toate riscurile de mutare in oricare alt sens. Pentru modelele cu fund plan, incepeti raspandirea pietrisului de la colturile diagonal opuse.


Fig.23

Pentru piscinele cu fund variabil se respecta urmatorii pasi:

 1. Raspandirea pietrisului la colturile partii care e mai adanca
 2. Raspandirea pietrisului la colturile partii care e mai putin adanca

Efectuati blocajul, controlati asezarea si nivelul inainte de a continua operatiunea de umplere.

ATENTIE: In momentul acestei operatiuni de umplere, cu scopul de a nu dezechilibra carcasa, trebuie sa tineti o inaltime de umplere identica pentru fiecare latura a partii care e mai adanca. Pentru aceasta, incepeti sa varsati pietris inconjurand carcasa si marind inaltimea pietrisului in planuri de 30 cm.
Apasati eficient pentru a face aceasta umplere eficienta si compacta.


Fig.24

Concomitent cu umplerea laterala cu pietris este necesara si umplerea cu apa cu scopul achilibrarii presiunii si evitandu-se astfel deformarea peretilor (mentinerea rectialitatii acestora).
Pentru piscinele cu fund plat se aleg 4 puncte uniform distribuite pe planul acesteia si se procedeaza la varsatul pietrisului la colturile piscinei pentru 1/3 din inaltimea acesteia.
Pentru piscinele cu fund variabil verificati asezarea si nivelul acestora, se aleg 4 puncte uniform distribuite pe planul acesteia, incepand sa varsati pietris la colturile mai adanci ale piscinei pentru 1/3 din inaltime trecand apoi la punctele mai putin adanci. (Fig. 25)


Fig.25
Controlul nivelurilor: Efectuati aceste controale pe punctele indicate.
LAGUNA CONSTANT: tarusuri pentru controlul nivelurilor
LAGUNA VARIABIL: tarusuri pentru controlul nivelurilor

Continuati lucrarile de umplere in mod progresiv umpland spatiile intre aceste diferite puncte de blocaj si apasand in mod eficace pentru a face acest pamant omogen si compact.
Este foarte important ca in paralel cu introducerea pietrisului sa se introduca apa in piscina pentru evitarea deformarilor.
Continuati asa pana la 2/3 din inaltime, verificand in mod corespunzator asezarea la nivel a carcasei si respectarea normelor sale.
In prezenta unei gropi prea mari sau unei umpleri efectuata mecanic, este necesar cateodata sa se intareasca carcasa impotriva tuturor riscurilor de deformare.
Pentru aceasta se face o legatura la bordura piscinei prin carlige special amplasate pe conturul acesteia legandu-se fiecare a treia parte a peretilor si la extremitati treceti un fir din fier cu sectiune mare si prindeti-l de un tarus pus in pamant. Aceasta metoda permite sa se sustina peretii.
IMPORTANT: dupa finalizarea lucrarilor de asezare, aliniere, umplere cu pietris si umplerea cu apa a piscinei se realizeaza o centura de beton cu grosimea de maxim 10 cm.
Este imperios necesar ca aceata latura de beton sa fie armata si sa se realizeze o legaturantre ochiurile dispuse pe peretii piscinei si aceasta plasa de armare. Aceasta placa de armare are rolul de a sutine peretii in momentul in care goliti piscina pentru curatare si de a face priza cu bordura ce se amplaseaza in jurul piscinei.

Dupa o ultima verificare purcedeti la aceste noi operatii:

ASEZAREA LA NIVELUL SCARII: Daca risca sa prezinte o cedare datorata greutatii sale, pentru a indrepta asta este mai bine sa se tina ridicata scara la planul cerut, varsand de dedesupt pietris in scopul blocajului. Ajustati aceasta asezare la nivel apasand eficient si avand grija pentru legaturile tubulare de introducere incorporate in trepte. Pentru a corecta o deplasare importanta este de preferat sa se umple piscina pana la baza scarii cu scopul de a preveni orice risc de inaltare a partii mai joase.

© 2008 AVI SRL

English Version   

AVI SRL Romania

AVI SRL   ::    Piscine Avi   ::    Produse industriale Avi   ::    Tehnologie si Materiale   ::    Servicii Avi   ::    Contact    ::    Comanda